Tuesday, 19 November 2013

assalamualaikum.....hari ni  nak story sikit pasal ap yang jadi semalam.huhuhu.
okeh semalam kluar dgn membe2 lame.tp tak rancang pun. niat nak pg jumpe kejap je pun. nth macam mane pulak boleh rancang nak kluar. pk punye pk kiteorng pun pg la teluk intan. pg tgk wayang pastu makan2.
kiteorng tgk cite second sight. cite nyer??ermmm..bole la..tk bosan sgt. tp not bad la.hehehe..cite pasal ap? korang tgk sendiri la eh.huhu. sebelum tgk wayang tuh.kami pgi mkn dulu.sbb cite tu pkul 2.30 tghhari.takkan nak menapak kt situ smpai 2.30. hahaha.so pegi la mkn dkt giant t.i.kiteorng order sizzling mee..sdp??erm..bole la.tp tk kenyang.bce doa bce dah.hahaha.tp tk tau knp still tk kenyang.huhu. ok ni ad gmbr sikit.huhu.



ni gmbar time kt kedai mkn.huhuhu.

ok bile dah hbis mkn sume.kiteorg pun pegi la mbo t.intan. ad gmbr jgk.huhuhu.





ni gmbr lps tgk wayang.huhu.

nmpk tk muke hepi ja sume.gmbr bnyk lgi. siap ad video lgi.tp tk nak upload.hahaha.sebab gila ja sume.hehehe. 


ok ni gmbr mase kt umah kemah. nak minum air kelapa. so rajin sikit.hehehe

thanks korg tuk hangout kali ni.best.hope bole kluar lgi mcm ni.hehehe..love yaa!! ♥ ♥ 
smpai ketemu lgi yaa syang2 ku..bye2..assalamualaikum.





Thursday, 14 November 2013

assalamualaikum..
sebenarnye aku ni kerinduan dkt kawan2 aku.mau nye tk.dah r lame tk jumpe.duk dekat pun susah nak jmpe --'.yela msing2 bz stdy n keje.aku jgk la yg duk tnam anggur yang tk bbuah dri dulu.huhuhu. naik tepu duk umah lame2 nih. asyik makan,tido,on9,on9,on9,on9,makan,makan,makan,tido ja. nak kluar mls la pulak.ap yang aku rajin pun aku tak tau.huihuihui.dh r dripada aku merepek,baik korg tgk ni.hahaha.








haa..ad lgi sorg yang aku rindu. jap ye..


rindu kt budak senget nih..hehehe.
ok bye. tp sebelum tu.hai november.haha..






Friday, 18 October 2013

assalamualaikum..hehehe
agak lame menyepikan.huhu.well 'bz' la kate kan.kahkahkah *propasgt! padahal tak bz mne pun.duk umah mkn tido mkn tido mkn tido ja keje nye.ok.back to the tittle kt atas tu. 'ala - ala reunion'.sbnrnye mgu lepas kiteorg ad lepak ramai - ramai kt kedai canai terbang.have you heard that? quite famous jgak kedai ni.siap msuk tv lgi *kauado??haha..hari tu cdg nak jumpe blik mmbe yang agak lama terpisah.huhu.idea asal nurul fazliana a.k.a caoi.dia pun yang belanja kiteorng hari tu.tp tak la seramai mcm dulu.maklum ler.ramai yang study jauh.cuti raye pun kejap.acano depe nak blik.huhu.so jumpe jelah sktkat mane yang mampu.huhu.tp mse kt kedai tu meja kami lah yang paling bising k.macam tu la kalau dah jumpe ramai2.tak boleh dibendung dah.huhu.ok ni ad sedikit sedutan pada hari tersebut.enjoy!!hahaha.









tada!!jgn pelik k knpe mke yang same jer.hahaha.yang lain malu nak pic2 ni.hoho.mereka sume ni membe aku mse form 6 (2011/2012).
kawan-kawan aku yang paling gila.sume satu perangai.haha.ni pun  tk cukup lagi ni.ramai lgi.tp yang ad blik ni saje.hahaha.tkpe,janji dapat ketemu dong.huhu.ok la tu jelah yang nak aku kongsi kan.maaf slah silap.hehe..assalamualaikum.

Tuesday, 24 September 2013

assalamualaikum. 
lame tak update nih.aishhh..ok.the first thing.just nak bgtau welcome to the club Nor syahirah A.K.A kembaq..haha.ad blog dah die.

✏ http://kedingberceloteh.blogspot.com

ok.tu link blog kembaq saye.rajin2 lah follow die.tp jgn tkjut kalau same jer nti dgn blog aku.maklum lah, 'kopi' je yang aku mampu.hahaha.do follow 'kedingberceloteh' blog okeh.
itu jer nak story hari ni.kering idea lah..ngeh ngeh ngeh.bye2.assalamualaikum.

Sunday, 11 August 2013

assalamualaikum...=D
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN..
kalau ad salah,terkasar bahase dalam blog ni,terover kt dalam blog ni harap diampun..
maklum lah  bila dah xcited tak perasan ap yang di tulis..huhuhu..
mcm mne raya korang tahun ni??best?hope aidilfitri korang tahun memberi kenangan indah untuk korang.*amboi ayat bukan main*hahaha..jangan lupe dtg rumah..jemput2!!hehe..raya sebulan kan...nah sikit ada ampau tuk korang..

Aidilfitri 2013.


keluarga tersayang..<3


makcik2, mak, adik dan aku..<3


pakcik2, ayah, adik , sepupu.


ahli keluarga ustaz sharafi...

itu lah ampau aku tuk korang..hehehe..time acik dgn cik lily tk balik raya..atuk??pegi ikut rombongan raya..see??raya pun ad rombongan tau..hahaha..okeh..stkat ni je yang mampu ditaip..penat wooo pk ayat..hehe..bye..assalamualaikum.





Sunday, 19 May 2013

ASSALAMUALAIKUM..
hai..hari nak story sikit ap yang jadi semalam..
sebenarnye tk de ap yang gempak pun..tapi semalam hari paling best..sebab dapt jumpe kawan2 satu kelas mase form 6..lame kot tk jumpe..masing2 bz..so..semalam kiteorng pakat ramai2 jumpe pastu terus pegi umah cik kikin..kakak die kawin..huhuhu..kalau tk lame lagi la dpt jumpe depe...itu pun ramai yang tak de..sibuk sangat..huhuhu..tk pe lah..faham..lain kali boleh jumpe..even semalam tk ramai..tp dah bole tau kekecohan kiteorng mcm mne..dpt jumpe..mmg sume cite kluar..hahaha..seriesly rindu!!ni ad sikit buah tangan nak tunjuk kt korang..hahaha...tengok la gelagat kiteorng klau dh depan kamera..=D


walaupun panas..bergambar itu penting..hahaha


nampak tak yang kami ni gile lensa..hahaha


ini adalah jejaka idaman malaya..ade 2 orang lagi..tp malu2 pulak..cehh!! hehe


ok..jangan pelik..ni pic ptg sabtu..pegi rumah caoi dengan atin..


saye dan fatin..=D


see...tatap lah pic kami tu puas2..itu baru sikit..kalau tak lagi kecoh...itu lah kami yang sebenar..pic banyak..tapi malas nak masukkan semua..sikit jdi lerr...korang bukan nak tgk sgt pun..kannnnn??hahaha...ok...tu jelah celoteh cikkidalmembebel hari ini..bye2...ASSALAMUALAIKUM..seee yaaaa..!!




Monday, 22 April 2013

assalamualaikum..
haih..lame tak jenguk blog..huhu..naik bsawang dh...fuh! fuh! fuh!
bkn ap..skrg ni bz sikit dgn mengajar..tak de mse nak update ape2..
okeh...masuk hari ni dah 35 hari dh aku jadi cikgu dkt sk pos bersih..
rase sekejap jer dh 35 hari..lagi 24 hari je kontrak aku..huhuhu..
mcm2 pengalaman aku dpt..dapat pengalaman mengajar, dapt pengalaman mcm mne nak handle murid..huhuhu dan dpt pengalaman jadi guru kelas...hehehe.
even penat..tapi aku rse best..mybe passion aku tuk jdi cikgu kot...INSYALLAH...
minggu ni ada minggu bahasa..mcm2 sekolah aku wat program tuk minggu bahasa nih..
sabtu ni penutup..makne nya sabtu ni ganti sekolah la plak...
takpe lah..berkorban..ceehhhh!!hahaha..
ok lah..pape nati story2 lain eh..hehehe..
bye2 dan assalamualaikum..=D

Saturday, 30 March 2013

assalamualaikum!!!
31/3/2013 << hari ni last day cuti sekolah la..=(
esok dah mule mngajar blik...MALAS!!!
tapi dh tanggungjawabkan??kene buat jgk..=D
takpe2...ikhlaskan hati nk mngajar esok..malas mcm mne pn kene buat jgk..
tinggal 2 bln jer lgi aku nk mngajar..lps abis KONTRAK ni duk umah puas2..huhuhu..
saba k..=D


writing by < NURUL NAJIHAH NOORAZHARI >


Tuesday, 19 March 2013

assalamualaikum.....
pada tarikh 18.3.2013...dgn rasmi nya result STPM keluar!!!!
arrrggghhhh!!seriesly takut...mcm2 aku rse tuh..tak tau la nk trgkan mcm mne...huhu
tp alhamdulillah..result STPM aku baik..LULUS semua...=D
sbnrnya tkut jgk kot ad yg tak lepas..lgi2 p.am..subjek pntg tuk STPM..nsb baik lulus..
bpe A??B??C?? tkpelah..bia aku dgn fmily aku je y tau..huhuhu...cukuplah korg tau aku dpt 4 principal..huhu..
yang pntg lulus..tahun ni rmai jgk student SMK Sungkai yg lulus..CONGRATS..=D
pape pn msing2 ad rezeki depe msing2..kite kena redho...itu yg pntg...huhu..
tak tau nk merepek ap dh...eh??minggu depan cuti sekolah kan??
yeeeaayyyyyy!!!dpt rehat..walaupn seminggu..huhuhuhu...nk hilangkan tekanan aku dri sek...ceeehhh!!
bru sekejap..tk smpai sebulan dh nk stress bagai..huhuhu...
korg2..dh isi UPU??isi cepat2 tau..PILIH KOS elok2..
itu jela kot..nti lgi merepek2 aku tulis..hehehe..bye2..

writing by < NURUL NAJIHAH NOORAZHARI>
KEEP LOVING <3 <3
bye bye..tatatitu..
ASSALAMUALAIKUM..


Thursday, 28 February 2013

assalamualaikum...=D
rase lame plak tak merepek dalam blog nih..naik berhabuk dah..haha *berhabuklahsgt*
hari nk story sikit pasal pengalaman baru aku..
sebenarnya pada tarikh 25.2.2013 aku telah menjadi seorg guru di sek keb pos bersih..
haaa...nak tau kat mne sek tu??sekolah tu dkt ulu slim..sekolah orang asli sebenarnya.
aku jdi guru sementara dkt sekolah tu..ganti cikgu nak bersalin..hehe..
jadilah 3 bulan pn..yang penting pengalaman tuh..=D
mule2 aku tak nak sebab aku takut + segan..haha
yelah..tak penah2 tiba2 je call suh jdi cikgu ganti...
tapi setelah di fikir2 kan blik...baik aku ambik..huhu...
yelah..mne lah tau kot2 ad rezeki aku jdi cikgu satu hari nanti kan..sekurang2 nya aku dh ada pengalaman...=D
aku ditugaskan untuk mengajar tahun 1 dan 2...subjek BM dgn PSV..
hari ni cukup 4 hari aku jdi cikgu dkt situ..huhuhu..rse segan gila bila bdk2 kt situ pggil ak cikgu..
hehehe..tak pe..dh ad pengalaman senang..huhuhu..
ok lah..itu jela *cikkidalmembebel* hari nih..
bye2 dan assalamualaikum..=D

Wednesday, 13 February 2013

assalamualaikum..=D
hari ni nk story2 sikit psl day out dgn fmly..mcm2 jdi..
yela..percutian yg tak dirancang..mcm tu lah jdinyer...
pape pn best..sbb pegi ramai2..3 buah kereta..huhuhu..
sbnrnye nk pegi lata kinjang jer..mndi2 kt situ..tk plan pn nk pegi cameron..
okeh..mle2 cerita psl kt lata kinjang dulu..huhu
kami bertolak dri umah pkul 10.00 pgi..smpai sne dlm pkul 11 jgk la..sbb tak jauh pn..
smpai2 sne jer..pergghh..penuh kot..psing2 nk cri tmpt..last2 jmpe jgk..
dduk la kami sekeluarga kt bwh pkok..haha..
tempat die cntik..semua kemudahan ad..tandas ada,surau pn ad..so..tak yah risau..huhuhu..
ni ad pic sikit..




ok...ni mse kmi kt lata kinjang...destinasi seterusnya ke cameron highlands..=D
destinasi yg tidak dirancang..haha..bnyk btl kejadian yg jdi..mle2 jem...pastu kereta bau hangit...tiga2 kereta plak tu..pastu cri umah nk tido..sbb tak larat nk blik..haha..rncang nk pegi sekejap jer...skli naik atas..
ambik kau..jem gila..mle2 jem kt tanah rata..lps tu nk pegi brinhcang pn jem..3 jam sangkat..mau nye kereta 
tak bau hangit..huhuhu...smpai2 je kt brinchang...pegi solat..pastu mkn..haha..lapa sgt dh...dgn sejuk nye...rse mcm kt "london" jap..haha..dh abh mkn sume...bincang2...so ambik keputusan nk tido kt sane..kalau blik pn nth pkul bpe bru smpai umah..pkul 12 mlm pn jem lgi..
keesokan pgi nye..kam sume pegi ke strawberry farm...pgi2 dh mkn aiskrim strawberry..haha..
lps tu pegi ladang teh...pegi 2 tempat ni jer..sbb nk blik cepat..hahaha...jom tengok gmabr sikit..=D









okeh..ni pic mse kt cameron..hehehe...nmpk kan keriangan kmi..haha...
tu jelah..bye2..assalamualaikum..=D














Sunday, 3 February 2013

ASSALAMUALAIKUM...
hai blogger semua...hmm..lame tak update..rindu tau tak..haha..=D
naik berhabuk blog nih sbb lame tak update..hehehe..fuhh..fuhh..fuhh..!!
dah masuk bln februari dah kan??sekejap je dh msuk bulan bru..
korng nmpk kan intro tu tulis ap...2 hari lepas ayah aku tnye.."rse2 bole ke STPM nih??"
mse tu ak bole senyum..sbnrnye ak tkut untuk stpm nih..yela..ni jela jln terakhir nk msuk u..
lps ni ssh dh sbb form 6 kan dh ad penggal..dh lain...so risau semacam jer..
result mgkin akan keluar awal bln 3..risau nih walaupn bru bln 2..
bln 2 kan sekejap jer...nti tau2 dh bln 3..mse tu tak tau la nk kate ap...
doa bnyak2 jela...skrg pn dh pk jer..hmmm...harap2 result stpm ak thun ni bole buat mak dgn ayah ak bgge dgn aku..AMIN!!!! tuk korg2 yg ambil stpm jgk okeh...kite doa bnyk2 spya result kite CEMERLANG..!!
AMIN!!!read this..=D


make it true..=D






Friday, 18 January 2013

assalamualaikum...=D
pukul 2.35 pagi tapi aku tak tido2 lagi...huhuhu..ni mesti sebab siang tadi tido lame sgt la nih..haha
maklum lah penat tolong mak jge baby. *SANGAT* huhuhu..
lame jgk eh ak tak update blog...lame ker??lame kot..hahaha..
yelah..dh tak de idea nk update ap kt blog..so tak de la update..
disebabkan malam ni aku tak boleh tido..so ak pn melalut la kt blog aku nih..=)
urrrmmmm...nak tulis ap eh??idea2!!!come to mama..hahaha..
haaa..tadi aku isi borang online upu...
tak tau la boleh dpt ke tak sebab result pn tak keluar lgi...
so isi ikut kemampuan...nti bru kemasmini blik..
takut jgk nk isi upu kli nih..tak tau lah sebab ap..mgkin sebab ni peluang terakhir nk msuk u..
so agk seram sikit..=(
hope ap yg aku isi itu baik untuk aku...AMIN!!
so korg yg student f6 thun 2012 boleh lah isi upu sekarang..bkn ap..klaw isi lmbt nti tkut jem..
lgi2 klaw dh kua result..kmpom jem..ssh nk msuk link upu sebab bz..ini berdasarkan pengalaman lah....
nti tak psl2 korg isi upu time tengah malam..hehehe..*joke*
lgi stu...nti pilih la kos yg boleh menjamin mse depan korg..yelah..sekarg nk cri keje yg kene dengan kos tu ssh...ramai sgt yg mntk..so kene pndai pilih...
tak slah pn ambik kos yg korg tak minat..tp mne tau yg korg tak minat tu boleh menjamin mse depan korg..
bkn nk kate kos yg korg minat tu tak menjamin mse depan...semua kos yg ad lam u tu menjamin mse depan..tapi faham2 jelah sekarg kan ssh nak cri keje....
alamak!!dah mcam ap je aku nih...sekadar berkongsi pendapat..tak slah kan??hehehe
ap yg penting ikut kate hati korg ok??=D
okelah...tu jelah kot yg nk di cerita kan...
salah dn silap harap di ampun kan...
assalamualaikum..bye2..=D





Tuesday, 1 January 2013

assalamualaikum.....!!
yeeaaayyyy!! sudah menjangkau umur 20 tahun...
pada tarikh ini >>1 januari 1993..lahir lah seorg anak perempuan iaitu aku..hahaha
hari ni genap lah 20 tahun umur aku..rase mcm awal sgt..hahaha...
so...lps ni perangai kene matang ..hahaha..(nmpk la sblum ni perangai macam budak2)
kepada mereka yang wish bfday thanks you so much!!hehehe..
bfday tahun ni tak de lah smbut pn..just wat mkn sikit2 jer..hehehe..
yang pling best ayah dan mak aku belikan hadiah..hohohoho...
mak bg rantai..ayah bg handbag..terharu..hehehehehe...
terima kasih to my mom and my father...LOVE U!!!
okay lah..itu saje bebelan saya pada hari ini..hahaha
terima kasih sekali lgi saya ucapkan kepada mereka yang mengingati hari lahir saya..=D
haaa..lgi satu...kepada adik2 >>selamat kembali ke sekolah esok..termasuk lah adik2 aku..hahaha..
assalamualaikum ..=)


♥ cikkidalmembebel ♥