Saturday, 29 December 2012

assalamualaikum..=D
cerita hari pasal day out dengan family aku..
day out hari ni memang best..sebab semua ad..yela..
dah cuti sekolah kan..semua balik la..hohoho
hari ni kami sekeluarga day out di gua tempurung dan lata kinjang..
sebenarnya tak lah jauh pn dari tempat aku..huhuhu...
walaupn dekat..tapi tak penah smpai..haha..so ayah aku pn bwk lah kami sekeluarga ke sana..=D
lokasi pertama..kami pergi ke gua tempurung..huhuhu..BEST!!tapi...........mencabar..
yelah..masuk2 je tgk punya lah bnyak tangga!!dalam hati aku cakap..."GAYAT!!!"
sebab tinggi..and tangga die curam dan jarak2...nak menangis aku rse..nsib lah msuk sekejap jer..
patut lah sebelum masuk tu..aku perasan tourist yang msuk dalam tu berpeluh...huhuhu..
even penat..tapi berbaloi..tempat die pn cantik..macam2 bentuk ad dalam gua tempurung tuh..bentuk kuda,lembu,gajah dan lain2..huhuhu..
destinasi kedua kami pergi ke lata kinjang..smpai sana..kami melepaskan penat "memanjat" gua tempurung..hahaha..gmbar??erm...rse mls la plk nk msuk kn..hehehe..ckup lah sekadr melepaskan perasaan gembira nih..huhuhu.."ayatgedik"!!
ok bye..=D



Tuesday, 25 December 2012

assalamualaikum...
hai blogger semua...sihat??hahaha..
hurrmm...actually tak tau nak cerita ap kt blog ni..huhu..
yelah..sejak dah habis exam nih..tak de aktiviti selain dri duk umah,makan dan tido..hahaha
itu partime aku kt rumah nih..huhu...
okeh...kembali kepada intro hari nih...
semalam ayah aku belanja kami adik beradik,makcik dan sepupu tengok wayang..wink wink~~
The Hobbit ..kami semua tengok cerita nih...
memang terbaik..huhuhu...cerita die ada kaitan dengan The Lord Of The Rings..
kalau korang tak tengok cerita The Lord Of The Rings ..korang memang tak kan faham cerita die..
sebab cerita die tentang macam mane kaum Hobbit ni wujud...nak tau cerita lebih lanjut..boleh la tengok kt pawagam yang berkaitan dengan anda..huhuhu...



okeh...itu saje cikkidalmembebel malam ni..tak de idea nak melalut panjang..hohoho..
bye dan assalamualaikum..=D




Saturday, 15 December 2012

assalamualaikum...
hai..hari ni nak cerita sikit pasal ap yang jdi semalam...=D
okeh..semalam ayah aku bwk jalan - jalan pegi manjung, teluk batik dan lumut...
mmg best...=D
lame tak pegi tempat - tempat ni since aku pndah sungkai..hahaha..
semalam pegi dah lain sgt..manjung dah maju..mcm2 ada...klau duduk sane tak payah nk risau ap dah...semua ada..hehehe...
lumut dgn teluk batik??haa..pn dah lain..huhu..yela..last aku pegi mse aku tahun 5..ni la bru pegi blik..huhuhu...okeh..ada la snap sikit pic..tgk kt bwh ni ..




lumut..=D



  

teluk batik =D


manjung =D

okeh..ni jela pic yang aku tgkp pn..huhu..itu jelah..bye dan assalamualaikum =D

Wednesday, 12 December 2012

Assalamualaikum!!
huh!!lame tak jenguk blog nih...huhu..
finaly...exam STPM dh habis..!!yeeaayyyy!!
tadi last paper BM 1..dari pkul 2 ptg smpai pkul 4 ptg..
nak tgu pkul 4 tu..perrgghh!!rse lame plak..huhu..
abih jer exam sume senyum jer..sbb last paper kan..hohoho...
so...hari ni la last aku dan kawan2 aku pegi sekolah..
lepas ni tak de la nk jenguk sekolah dh...
tgu bln 2 plak sbb nk ambil result..
hmmm...ckp psl result..tbe2 takut plak...
takut tak bole dapat result yang elok...tp tak pe lah..
ape2 pn redho...sebab dh buat ap yg tmampu..=D
pape pn doakn yang terbaik untuk sye dan kawan2 sye yer...
ermmm....tak tau nk bebel ap ari nih...huhuhu...haa...nk tunjuk satu pic nih...


haaa..nmpk x muke2 happy sebab dh habis exam...huhuhu...
sebelum balik tdi sempat lgi nk snap pic jap..huhuhu...
itu jela kot yg nk dibebelkan..=D
nti kite story2 lagi eh..bye2..
ASSALAMUALAIKUM..=D

♥ cikkidalmembebel ♥